Kundeservice

Hva kan vi hjelpe deg med?

Eller ring oss på 4000 33 55

5 enkle tips for bruk av Facebook for din bedrift

De fleste bedrifter har egen Facebook-side i dag, men hvordan skal man egentlig benytte denne? Vi gir 5 enkle tips som kan være gode på veien.

 

1. Skill mellom privat Facebook og bedrifts-profil 

Får du mange notifikasjoner på din private Facebook-profil når det skjer aktivitet på bedriftssiden din? Dette er veldig vanlig, og man kan oppleve at man "liker" ting som bedriften sin, eller at man deler innlegg som bedriften sin. For å unngå dette kan det være hendig å sette opp eller overføre siden sin til Facebook sin egen "Business manager". Business manager gjør det mulig å administrere bedriftssiden din separat, følge statistikken, samt enklere ha kontroll på eventuell annonsering.

2. Avklar hvem som skal oppdatere og ha tilgang 

Det er noe som heter "jo flere kokker, jo mer søl". Avklar i bedriften hvem som har hovedansvar for å oppdatere Facebook og andre sosiale medier. Er det flere som skal ha tilgang til å kunne publisere kan det være nyttig å styre på hvilke rettigheter de skal ha, eksempelvis kan man skille på redaktører og administratorer.

3. Bruk av bilder og lenker 

Ved publisering av innlegg kan man gjerne benytte et bilde. Dette vekker oppmerksomhet i nyhetsfeeden til følerne deres. Bruk bilder som er relevante og av god kvalitet. Ved lenkebruk vær oppmerksom på hvilket bilde som legger seg med, Facebook søker automatisk etter bilder på nettsiden du lenker til. Det er mulig å endre dette ved å laste opp et eget. Ved bruk av lenker kan du også fjerne selve "lenken" (tekstlenken) etter at Facebook har lastet inn innholdet i lenken.

4. Planlegg innlegg 

Det er mulig å planlegge innlegg man ønsker å poste på siden sin. Dette gjør at man eksempelvis kan sikte seg inn på tidsrom man vet at flere av følgerne sine er på Facebook, eller at man kan legge en publiseringsplan for nyheter og innhold.

5. Kontaktinformasjon og meldinger

Sørg for å ha oppdatert kontaktinformasjon på siden din. Det er fort gjort å glemme en oppdatering av kontaktinformasjonen etterhvert som det skjer endringer, og det kan bli vanskelig å komme i kontakt. Ha gjerne på åpningstider og annen relevant informasjon slik at kundene vet når de kan nå dere. Det samme gjelder for meldinger. Følg med på innboksen, mange forventer et raskt svar på henvendelser via sosiale medier.

Dersom du skulle ha noen videre spørsmål angående oppsett av Facebook eller andre sosiale medier for din bedrift er du velkommen til å ta en uforpliktende prat med oss. Ta kontakt via skjemaet under, eller på telefon 4000 33 55.

Kontakt oss

Storhamargata 44
2317 Hamar

4000 33 55

post@innit.no

Innit ASOrg.nr: 983 398 308 MVA

Navnet ditt

E-posten din

Telefonnummeret ditt

Din beskjed

Her finner du oss

Innit har sitt hovedkontor på Hamar, samt avdelingskontor på Lillehammer og i Vestfold

Hamar
Storhamargata 44
2317 Hamar

Lillehammer
Jernbanegata 13
2609 Lillehammer

Vestfold
Østre Kullerød 5
3241 Sandefjord