Kundeservice

Hva kan vi hjelpe deg med?

Eller ring oss på 4000 33 55

Hva er nytt i Windows 10 Creators Update?

I forrige uke lovet vi å komme med en enkel oversikt over nyhetene i Windows 10 Creators update, som er «årets» store oppdatering av Windows 10. Denne oppdateringen inneholder en rekke nye funksjoner, men har også et sterkt fokus på sikkerhet.

Microsoft sitt fokus på denne oppdateringen er at hver enkelt skal stimuleres til å vøre kreativ, og på den måten produsere mer effektivt. Gode, gamle Paint kommer nå med støtte for 3D.

Vi har plukket ut noen nyttige, og noen mindre nyttige funksjoner blant nyhetene, og begynner med sikkerhet:

sikkerhet wind10 creatorsupdate

Det nye sikkerhetssenteret i Windows Defender gir deg oversikt over alle sikkerhetsinnstillingene på din PC, på ett sted; alt fra antivirus, nettverk og brannmur, til oversikt over PC-ens ytelse, sikkerhetsinnstillinger for apper og nettlesere, og innstillinger for familiesikkerhet.

Nytt grensesnitt i Windows Defender

Windows Defender har fått helt nytt grensesnitt i Creators Update. Det er nå mulig å kjøre en frakoblet skanning, som starter maskinen på nytt og skanner etter trusler. Du kan også installere en ren og oppdatert versjon av om Windows herfra, som vil installere Windows på nytt uten appene du har installert, men bevare filer og Windows-innstillinger. 

Dynamisk lås gjør at maskinen din låser seg automatisk

Windows oppdager når du går fra skjermen og låser da maskinen din automatisk. Dette kan settes opp mot f.eks mobiltelefonen din ved hjelp av Bluetooth. Når maskinen oppdager at telefonen (og du) flytter seg bort vil den låse seg.

PS. Den raskeste måten å låse PC-en på, er nok fremdeles å trykke Windows-tasten og L. 

Nyheter i Edge

Nettleseren Edge har fått en rekke nyheter. Det er nå støtte for legge en fane til side, så du kan ta den fram igjen senere, uten at de tar opp ekstra systemressurser ved å holde dem åpne. Faner kan også forhåndsvises på fanelinjen. Nytt er det også at Flash-animasjoner blokkeres som standard.

Mapper i Start-menyen

Mange som har hatt smarttelefon en stund vet at det er mulig å sortere apper i mapper. Dette er enkel måte å få oversikt over hva som er installert på telefonen. På samme måte er det nå støtte for å samle mange av ikonene på star-menyen i egne mapper, for å forenkle oversikten. 

Alternativer for personvern

Tidligere var det en innstilling for personvern. Dette er nå endret til en kategori med 15 undervalg der du kan gjøre endringer på de ulike personvernsinnstillingene dine.

personvern wind10 creatorsupdate

Windows VR - noe vi har gleder oss til

Her i Innit er dette noe vi gleder oss aller mest til å få testet fullt ut. Creators Update inneholder også Windows 10 Holographic Shell. Det muliggjør støtte for augmentert virkelighet og virtuell virkelighet og lar deg styre Windows via en HoloLens-enhet. Disse skulle komme «i løpet av 2017» fra en rekke forskjellige maskinvarepartnere – fra Dell til HP – og vil koste så lite om 3 000 kroner. Merkelig nok var ingen av dem klare til Windows’ store VR-satsing i Creators Update, men de kommer antakelig snart.

Vi kommer selvfølgelig til å teste dette her hos oss, og presenterer våre erfaringer på bloggen. Følg med!

Behagelig lys, med kveldsmodus

Til slutt tar vi med en av de funksjonene som vi ikke er veldig opptatt av. Saab var først ut med Night Vision på sine biler, og etter at Apple, Google og mange andre tredjepartsleverandører har gjort noe av det samme, har Microsoft kommet med en Kveldsmodus i Creators Update. Du finner den under Innstillinger > Skjerm, og funksjonen reduserer styrken av blått lys om kvelden og erstatter dette med varmere farger for å gjøre det enklere å sove.

Det ryktes at det også er mulig å flytte PCen ut av soverommet fortsatt, om dette ikke hjelper.

kveldsmodus wind10 creatorsupdate 

 

Kilder: digi.no og itavisen.no

Ønsker du å lese alt om de nye funksjonene i Windows 10 Creators Update?dette blogginnlegget (engelsk) får du vite alt om nye muligheter for kringkasting av spilling, og de nye funksjonene i Microsoft Edge, Windows Store og Skype.

Kontakt oss

Storhamargata 44
2317 Hamar

4000 33 55

post@innit.no

Innit ASOrg.nr: 983 398 308 MVA

Navnet ditt

E-posten din

Telefonnummeret ditt

Din beskjed

Her finner du oss

Innit har sitt hovedkontor på hamar, samt avdelingskontor på Lillehammer og i Vestfold

Hamar
Storhamargata 44
2317 Hamar

Lillehammer
Jernbanegata 13
2609 Lillehammer

Vestfold
Østre Kullerød 5
3241 Sandefjord