Kundeservice

Hva kan vi hjelpe deg med?

Eller ring oss på 4000 33 55

Konsepttesting med Google Design Sprint

Hvordan går det når du tar tre personer som er vant med å jobbe i store prosjekter, i lengre sprinter og utfordrer de til å jobbe etter Google Design Sprint? Vel, i vårt tilfelle har det gått bra - og ikke minst det har vært veldig spennende å jobbe på en hurtig og enda mer brukerinvolverende måte. 

De siste ukene har vi nemlig vært utfordret i å jobbe etter Google Design Sprint. Og hva er Google Design Sprint lurer på du kanskje på? Vel, det er en 5 dagers prosess som i korte trekk går ut på å utforske, prototype og teste et konsept, eller en idé. I løpet av disse fem dagene blir et sammensatt team utfordret på alt fra mål, målgrupper og brukerbehov - til intervjuer, kundereisen, hindringer, konsepter og skisser. Alt dette leder frem til å gjennomføre en en reell test av konseptet på reelle brukere (se en bredere forklaring her).

Google Design Spring i praksis

Google Design Sprint er en intensiv måte å arbeide på. De fem dagene er delt opp i forskjellige aktiviteter, som er avgrenset i tid. Alle i teamet blir deltakende mer eller mindre like mye. Det er mye lapper, tavletegning, skisser - noe som åpner for både individuell arbeidstid, og fellesdiskusjoner. 

google design sprint Bildekilde

Hvorfor benytte Google Design Sprint?

Denne måten å jobbe på er effektiv, og bryter litt med den tradisjonelle måten vi jobber på. Ting skjer veldig fort - og man skal på disse fem dagene ha klart å teste et konsept mot reelle brukere. Fordelen med dette er at man tidlig i en fase kan avdekke om konseptet eller ideen er noe å satse videre på.

Ved å kjøre Google Design Sprints i flere etapper, kan man ta med seg tilbakemeldingene fra første sprinten, og jobbe med disse i den kommende sprinten. 

Hvilke utfordringer er knyttet til det å benytte Google Design Sprint?

En av de største utfordringene vi har støtt på knyttet til Google Design Sprint er rett og slett at det kan være vanskelig å få satt av fem dager på rad for flere personer. Som vi nevnte innledningsvis er det jo tross alt et team som jobber med dette sammen i fem dager, og da er det hensiktsmessig at alle deltakerne er tilstede. 

Hva synes vi om å jobbe på denne måten?

Alt i alt er Google Design Sprint en veldig fin, artig og spennende måte å jobbe på innledende i et større prosjekt. Da kan man tidlig i prosessen luke bort ideer og tanker man har som man ikke skal bygge videre på. Det er en effektiv måte å få reelle tilbakemeldinger - og ikke minst innspill til et konsept.

Det krever dog en del ressurser, og litt rigging, i form av planlegging av nøyaktige hypoteser vi skal teste på, innkalling av testkandidater o.l. I tillegg til at prosjektteamet må ha tid til rådighet for å kunne fokusere mer eller mindre 100% på dette.

Kontakt oss

Storhamargata 44
2317 Hamar

4000 33 55

post@innit.no

Innit ASOrg.nr: 983 398 308 MVA

Navnet ditt

E-posten din

Telefonnummeret ditt

Din beskjed

Her finner du oss

Innit har sitt hovedkontor på Hamar, samt avdelingskontor på Lillehammer og i Vestfold

Hamar
Storhamargata 44
2317 Hamar

Lillehammer
Jernbanegata 13
2609 Lillehammer

Vestfold
Østre Kullerød 5
3241 Sandefjord