Kundeservice

Hva kan vi hjelpe deg med?

Eller ring oss på 4000 33 55

Min hverdag som lærling - en overgang fra skole til lærebedrift

Vi er så heldige at vi i tillegg til å utvikle systemer for å følge opp lærlinger i læretiden, også har hele tre lærlinger på huset. I dagens innlegg får vi et lite innblikk fra Ole Anders, som startet hos lærling hos oss nå i høst, om hvordan det er å gå fra skole til lærebedrift.

Å være lærling er ganske annerledes fra å gå på skole. 

Jeg, personlig, har vært så heldig at jeg var veldig godt kjent med min lærebedrift før jeg begynte som lærling. Jeg var utplassert her både VG2 og VG3, i tillegg til at jeg har jobbet her om sommeren og etter skoletid.

Mer ansvar og utfordringer i arbeidsdagen

Overgangen fra skole til lærebedrift synes jeg gikk veldig greit. Man får mer ansvar, man får prøve seg på nye ting, og mye mer. Jeg synes jeg har blitt veldig godt tatt imot i Innit, og jeg kommer godt overens med alle.

Arbeidsoppgavene jeg får kan være ganske varierende. Noen ganger jobber jeg som 1.Linje på kundeservice. Der tar jeg imot telefoner fra kunder og hjelper de som ikke har så veldig tidkrevende problemstillinger. Er det noen problemer som jeg vet kommer til å ta tid, oppretter jeg en sak på dette, og får en annen IT-konsulent til å se på det. I starten av læretiden går mye av arbeidsoppgavene mine på å jobbe som 1.Linje. Jeg trives godt å jobbe med dette, jeg kommer i kontakt med mye forskjellige kunder, og spørsmålene der er sjeldent like. Jeg føler at jeg får opparbeidet meg et ganske bredt fagfelt på grunn av dette.

Mange forskjeller fra å være elev til å være lærling

Forskjellene fra å gå på skole, og være lærling, er mange. Jeg var veldig glad i å gå på skolen, men jeg synes ikke livet som lærling er noe verre. Her får jeg mer varierte oppgaver, alt fra å besøke kunder, klargjøre utstyr, være med på oppdrag, gjøre vedlikehold av systemer og mye mer. 

Overgangen fra skole til lærebedrift er stor, men den er absolutt verdt det.

 

Kontakt oss

Storhamargata 44
2317 Hamar

4000 33 55

post@innit.no

Innit ASOrg.nr: 983 398 308 MVA

Navnet ditt

E-posten din

Telefonnummeret ditt

Din beskjed

Her finner du oss

Innit har sitt hovedkontor på Hamar, samt avdelingskontor på Lillehammer og i Vestfold

Hamar
Storhamargata 44
2317 Hamar

Lillehammer
Jernbanegata 13
2609 Lillehammer

Vestfold
Østre Kullerød 5
3241 Sandefjord