Kundeservice

Hva kan vi hjelpe deg med?

Eller ring oss på 4000 33 55

SIL-appen - et spennende prosjekt med Storhamar Hockey

I likhet med de fleste innbyggere i Hamar-regionen, har vi i Innit et kjært forhold til Storhamar Hockey. Hockeyentusiasmen på Hamar har hatt en merkbar økning de siste årene og med en totalkapasitet på 7000 tilskuere er CC Amfi fullpakket ved flere anledninger i løpet av sesongen. 

Dette er jo utelukkende positivt, men det medfører også visse utfordringer på administrativt nivå. Håndtering av sesongkort, innslipp og opptelling av tilskuertall er noen av områdene som hadde stort rom for effektivisering.

Sil-appen

Storhamar Hockey kom til oss i Innit, med en visjon for hvordan vi, i et samarbeid, kunne benytte moderne teknologi for å skape et system som er bedre tilrettelagt for klubbens administrasjon og supportere. Vi i Innit fikk utfordringen om å designe og utvikle en mobilapplikasjon som skulle håndtere billettsalg, i tillegg til å være en kommunikasjonskanal ut til klubbens tilhengere.

Engasjert fanskare hos Storhamar

SIL-appen ble publisert for iOS og Android i Juni i år. Siden dette var utenfor sesongen, ble den først offentlig lansert i midten av Juli. Med en så engasjert fanskare som Storhamar har, fikk imidlertid jungeltelegrafen sørget for nesten 1000 brukere i løpet av de første ukene.

Meny

Å dele billetter har aldri vært lettere

Billett-funskjonen er selve hjertet i applikasjonen.  Å ha et eget billettsystem har mange økonomiske fordeler for klubben, i dette tilfellet gir det også mye bedre kontroll rundt administrasjon av billettene, enten det gjelder løssalg, sesongkort, sponsor- eller gratisbilletter. 

Sesongkortholder, får nå tilsendt billetter på sitt sete for hele sesongen rett i telefonen og har også førsterett på sitt sete i både sluttspill og for neste sesong.

Ved løssalg, angir brukeren antall billetter og hvilket felt den ønsker å sitte på. Så sant ledige alternativer finnes på valgt felt, gir appen inntil 6 alternative plasseringer på henholdsvis øvre, midtre og nedre del av feltet*. Billettene betales deretter med Vipps og ligger tilgjengelig i appen for kontroll på kampdag.

Billettkontroll - SIL

Det er også mulig å dele billetter med andre brukere og et typisk eksempel er sponsorbilletter. På Innit har vi i tidligere sesonger operert med fysiske sesongkort, som de ansatte kan låne fra kamp til kamp. Problemet med dette er at det har vært ett fysisk kort som brukes på hver kamp, og disse må da også leveres tilbake (noe som fort blir avglemt).

Med SIL-Appen kan vi nå dele ut enkeltbilletter etter forespørsel, mens sesongkortet forblir hos eieren. Dette vil også kunne bidra til at kampbilletter i større grad blir benyttet.

Samme funksjon kan også brukes i tilfeller hvor de yngste kanskje ikke har egen Vippskonto eller liknende. Foreldre kan da kjøpe billettene på sin telefon og sende billettene til sine barn.

Vi vet at de aller fleste i dag er smarttelefon-brukere, men det er viktig, i en situasjon som dette, å ikke ekskludere de som ikke er det. For å ivareta supportere som enten ikke ønsker å bruke appen, eller ikke har smart-telefon, har vi også tilrettelagt for å kunne skrive ut fysiske billetter innenfor samme system som appen forholder seg til, slik at dette ikke skaper konflikter med billettene som er solgt via appen. I dag benyttes dette i billettbuen utenfor ishallen, men det gir også en mulighet for at billetter etter hvert kan selges fra ulike kiosker og butikker i Hamar og omegn.

SIL-appen

Kampdager går mer smertefritt, med mindre kødannelse

På kampdag, vil alle billetter bli aktivert for kontroll en time i forkant av første drop. Brukeren angir nå hvilke av sine billetter som skal benyttes og aktiverer deretter billettkontrollen. Hver kamp har en unik animasjon, som verifiserer at billetten er gyldig for den aktuelle kampen. Billettkontrollørene trenger nå kun å tilse at billett-antall og kategori er korrekt, før personen slippes inn. Det er ingen billettscannere eller annet utstyr som forsinker denne prosessen.

Storhamar kan kommunisere med sine fans via appen 

Ved siden av fungere som billettsystem, kan Storhamar også, via appen, sende ut varslinger. I tillegg til å publisere nyheter, videoer, kampsammendrag og resultater. På sikt vil det også dukke opp flere spennende funksjoner - mulighetene er nær sagt endeløse. 

Vi er stolte av å ha fått muligheten til å jobbe med dette prosjektet og vi har mange spennende utvidelser for tiden fremover.

Du finner appen i Google Play og i AppStore.

*Vi jobber pr. Dags dato med en manuell setevelger som vil bli lansert som en oppdatering i løpet av oktober

Kontakt oss

Storhamargata 44
2317 Hamar

4000 33 55

post@innit.no

Innit ASOrg.nr: 983 398 308 MVA

Navnet ditt

E-posten din

Telefonnummeret ditt

Din beskjed

Her finner du oss

Innit har sitt hovedkontor på Hamar, samt avdelingskontor på Lillehammer og i Vestfold

Hamar
Storhamargata 44
2317 Hamar

Lillehammer
Jernbanegata 13
2609 Lillehammer

Vestfold
Østre Kullerød 5
3241 Sandefjord